Projects

Cantilever Court, Wandsworth, London SW8

Working

Space planning and full fit out for a charity HQ

Cantilever Court, formerly the South Bank University building, is now a mixed use development of retail, office and residential units close to the Nine Elms regeneration area in Vauxhall, London.

The client brief was to design a headquarters office for a charity providing support services for drug and alcohol users, families and carers. A mixture of open plan and cellular offices were required for administration and staff with large conference and training facilities incorporating top of the range AV equipment and air conditioning. A large moveable wall designed to BB93 is sound proofed and opens up to allow the room to accommodate up to 60 people.

A dining/kitchen lies at the heart of the building and is used by staff and clients for informal lunches, meetings and relaxation. Doors lead to the courtyard allowing the eating and drinking to spill outside. All rooms are arranged along a corridor with bold coloured doors identifying different uses.

The project was run on a traditional JCT Intermediate form of contract over a 6 month period.

Space planning and full fit out for a charity HQ

Project details

Client

Blenheim Community Drug Project

Start date

2013

Completion date

2013

Construction cost

£420,000

Project partners

Ruggles and Jeffery
SG Consulting
Sure Engineering
Daniel Connal Partnership