Projects

Coombe Hill Schools, Kingston Upon Thames, London

Learning, Low energy, Medium

Bespoke permanent solution for Infants and Primary School expansion

Phase I:
Potter and Holmes designed and delivered a music classroom and a Special Educational Needs Room, as well as improving access to the playground and upgrades to the Infant Dining Hall as part of a multi-disciplinary team.

A timber framed structure was used on this difficult sloping site, to give the possibility of expansion to a second storey in the future, as well as achieving high sustainable standards of insulation, natural ventilation, air tightness and lighting.

Phase II:
Potter and Holmes were subsequently appointed by Coombe Hill Infants’ School to maximise and project manage an extension to the staffroom and front of house entrance to provide a friendly welcome area for parents and children with an identity separate from its Junior School.

The solution was an oak clad timber frame extension constructed for fast delivery to minimise disruption to the school and relocation of the staffroom. Now with high levels of insulation, natural ventilation and natural light, the School has an extension that will sustain them well into the future, delivered on time and on budget.

Bespoke permanent solution for Infants and Primary School expansion

Project details

Client

Royal Borough of Kensington & Chelsea

Start date

2009

Completion date

Phase 1 - September 2010 Phase 2 - June 2011

Gross Internal Floor Area

Phase 1 - 165 Phase 2 - 185

Construction cost

Construction Cost Phase 1 - £156,000 Phase 2 - £115,000

Project partners

Russell Cawberry
Stow Associates
Sure Engineering
E&M West LLP

“The whole school community is delighted with the front of school extension. It provides a comfortable covered outside waiting area and a light, spacious, welcoming Reception. The children particularly love the desk which displays their own art work.”

Sarah Hobhouse, headteacher of Coombe Hill Infants’ School